Hjælp os med at samle murstens stempler

Teglværksmuseet "Nivaagaard Teglværks Ringovn" samler mursten med navnestempler. I de tilfælde hvor vi ikke har selve murstenen, er vi meget interesseret i at få oplysninger og eventuelt et fotografi af stemplerne. Karlebo Lokalhistoriske Forening og forlaget TEGL udgav i november 2006 bogen "Stemplede Mursten og gulvtegl" Hvis der kommer et rimeligt antal nye stempler, vil det være aktuelt med en ny udgave af bogen i fremtiden.

Mursten med stempler finder du ved nedrivning af ældre bygninger. Især ved bygninger fra sidste halvdel af 1800 tallet er det værd at lede. Stenene findes også ofte i naturen som vejfyld på skov- og markveje og ved stranden.

Hvis du har en stemplet sten, der ikke står i fortegnelsen over teglværker der stempler sten vil vi bede dig sende en mail til jgb@dadlnet.dk med oplysning om stemplet på for- og bagside af stenen. Meget gerne ledsaget af et billede. Hvis vi ikke kender stenen, vil vi kontakte dig for yderligere oplysninger.

Hvis du har - eller ved hvor der er - et metalstempel, der har været brugt til at presse et teglværkets navn, vil vi også meget gerne høre fra dig.

 


 Gå til:
Startside Hvorfor stemple mursten Fortegnelse over teglværker der stempler mursten Hjælp os at samle stempler